Strona główna / Oleje kosmetyczne / Organiczny olej neem

Organiczny olej neem

49,00 

AKTUALNA DOSTAWA Z GHANY JEST PRZEWIDYWANA NA POCZĄTEK WAKACJI.

W afrykańskiej medycynie naturalnej, olejem neem leczy się trądzik, grzybicę, łupież, owrzodzenia, gorączkę i nawet takie choroby jak malarię czy objawy trądu.

Brak w magazynie

Opis

Drzewo neem zajmuje czołowe miejsce w medycynie naturalnej od tysięcy lat. Ten mało popularny i bardzo niedoceniany olej najczęściej eksportowany jest z Indii. My proponujemy odmianę pochodzącą z Ghany, z tropikalnej Afryki zachodniej. Olej nie jest rafinowany ani mikrofiltrowany, jest gęsty i nieidealnie przeźroczysty, dzięki czemu zachowuje większą różnorodność wartości odżywczych.

W afrykańskiej medycynie naturalnej, olejem neem leczy się trądzik, grzybicę, łupież, owrzodzenia, gorączkę i nawet takie choroby jak malarię czy objawy trądu. Powszechnie stosowany jest jako środek antyseptyczny, moczopędny, antykoncepcyjny, pasożytobójczy, owadobójczy, jako antyperspirant, do leczenia pokrzywki, egzemy.

W tradycjach ludowych zastosowanie ma nie tylko olej. Używa się również kwiatów, kory, korzenia i liści bezpośrednio na skórę, w preparatach medycznych lub w pożywieniu.

Zawiera ważne dla naszego zdrowia kwasy tłuszczowe: omega-6, omega-9, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, omega-3, co daje temu olejowi również mocne działanie antyoksydacyjne (zapobiega starzeniu się komórek), jest więc doskonałym olejem kosmetycznym do ciała a w połączeniu z właściwościami antybakteryjnymi, nawet do higieny intymnej. W zależności od potrzeb, olej można używać bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do innych kosmetyków: do mydeł w płynie, szamponów, domowych kremów, past do zębów.

W Afryce wciąż bardzo popularne są specjalnie przygotowane patyczki z drzewa neem (wyglądem przypominające płaskie patyczki do lodów), których używa się do czyszczenia zębów przez rozgryzanie i żucie – rano i wieczorem. Dzięki temu nie tylko zachowuje się prawidłową higienę jamy ustnej ale również wspaniale wybiela zęby.

UWAGA: Naturalny, NIERAFINOWANY olej neem zastyga w temperaturze poniżej pokojowej.

 

 

Olej nierafinowany, wyciskany na zimno



Na ten produkt można otrzymać rabat poprzez kupon zniżkowy.


 

Informacje dodatkowe

Waga 100 g
Wymiary 37 × 37 × 108 cm
Skład

organiczny olej neem, nierafinowany, zimnotłoczony

Nazwa INCI

Azadirachta Indica Seed Oil

Opakowanie

szkło + pipeta

Pojemność

50 ml

Waga netto

46 g

Waga brutto

100 g

EAN

5906660040125

Uwagi

Kosmetyk jest w 100% produktem naturalnym wytwarzanym ręcznie – nie występuje w nim powtarzalność serii – olej w zależności od sezonu, warunków klimatycznych może różnić się kolorem, zapachem i konsystencją.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Organiczny olej neem”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *