Strona główna / Oleje kosmetyczne / Organiczny olej z baobabu afrykańskiego (właściwego)

Organiczny olej z baobabu afrykańskiego (właściwego)

49,00 

AKTUALNA DOSTAWA Z GHANY JEST PRZEWIDYWANA NA POCZĄTEK WAKACJI.

Organiczny olej z baobabu afrykańskiego (właściwego) doskonale pielęgnuje i chroni skórę, włosy i cerę, przyspiesza także ich regenerację, jest bogaty w witaminy, nasycone kwasy tłuszczowych i minerały. Olej z baobabu zawiera kwas tłuszczowy palmitynowy, omega-9, omega-6, omega-3.

Brak w magazynie

Opis

Baobab afrykański (baobab właściwy) to gatunek baobabu rosnącego w stanie dzikim w tropikalnej i subtropikalnej Afryce. Olejek z baobabu jest niedocenionym konkurentem znanego olejku arganowego, ponieważ podobnie jak on ma wyjątkowe i wszechstronne działanie (a nie pachnie jak koza, a ma delikatny, przyjemny, słodkawy zapach). Doskonale pielęgnuje i chroni skórę, włosy i cerę, przyspiesza także ich regenerację, jest bogaty w witaminy, nasycone kwasy tłuszczowych i minerały. Olej z baobabu zawiera kwas tłuszczowy palmitynowy, omega-9, omega-6, omega-3. Te nasycone kwasy tłuszczowe najdłużej pozostają na skórze, działają ochronnie, zmiękczająco, przyspieszają gojenie się ranek i najlepiej, spośród kwasów tłuszczowych, chronią przed utratą wody. Omega-9 uzupełnia płaszcz lipidowy naskórka – jest wysoce zgodny z naszym sebum. Omega-6 z kolei, jest składnikiem cementu międzykomórkowego, przyspiesza odnowę komórkową i reguluje czynność gruczołów łojowych skóry. Omega-3 wykazuje silne działanie przeciwzapalne. Olej z baobabu zawiera również witamy A, E i D oraz minerały. Innymi aktywnymi substancjami są fitosterole, fosfolipidy i minerały. To wszystko sprawia, że jest niezwykle skuteczny i co ważne, delikatny – nadaje się do pielęgnacji przede wszystkim cery suchej, wrażliwej i skłonnej do alergii. Ma silne właściwości nawilżające – poprawia elastyczność skóry, zmniejsza jej przesuszenie i likwiduje nieprzyjemne swędzenie i pieczenie, spowodowane jej suchością. Wpływa również na wygładzenie zmarszczek i opóźnia powstawanie kolejnych, a stosowany przebarwienia, blizny i rozstępy, pomaga w ich redukcji. Olej z baobabu afrykańskiego DUAFE, dzięki swojej lekkiej konsystencji, można stosować nie tylko wieczorem, ale również rano – wchłania się wyjątkowo dobrze. Polecamy go również do olejowania włosów, które nabiorą kolorytu i lśnienia.

 

 

Olej nierafinowany, wyciskany na zimno



Na ten produkt można otrzymać rabat poprzez kupon zniżkowy.


 

Informacje dodatkowe

Waga 300 g
Wymiary 37 × 37 × 108 cm
Skład

organiczny olej z baobabu afrykańskiego, nierafinowany

Nazwa INCI

Adansonia Digitata (Baobab) oil

Opakowanie

szkło + pipeta

Pojemność

50 ml

Waga netto

46 g

Waga brutto

100 g

EAN

5906660040118

Uwagi

Kosmetyk jest w 100% produktem naturalnym wytwarzanym ręcznie – nie występuje w nim powtarzalność serii – olej w zależności od sezonu, warunków klimatycznych może różnić się kolorem, zapachem i konsystencją.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Organiczny olej z baobabu afrykańskiego (właściwego)”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *