SKLEP ONLINE

Organiczny olej neem

Drzewo neem zajmuje czołowe miejsce w medycynie naturalnej od tysięcy lat. Ten mało popularny i bardzo niedoceniany olej najczęściej eksportowany jest z Indii. My proponujemy odmianę pochodzącą z Ghany, z tropikalnej Afryki zachodniej. Olej nie jest rafinowany ani mikrofiltrowany, jest gęsty i nieidealnie przeźroczysty, dzięki czemu zachowuje większą różnorodność wartości odżywczych. W afrykańskiej medycynie naturalnej, olejem neem leczy się trądzik, grzybicę, łupież, owrzodzenia, gorączkę i nawet takie choroby jak malarię czy objawy trądu. Powszechnie stosowany jest jako środek antyseptyczny, moczopędny, antykoncepcyjny, pasożytobójczy, owadobójczy, jako antyperspirant, do leczenia pokrzywki, egzemy. W tradycjach ludowych zastosowanie ma nie tylko olej. Używa się również kwiatów, kory, korzenia i liści bezpośrednio na skórę, w preparatach medycznych lub w pożywieniu. Zawiera ważne dla naszego zdrowia kwasy tłuszczowe: omega-6, omega-9, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, omega-3, co daje temu olejowi również mocne działanie antyoksydacyjne (zapobiega starzeniu się komórek), jest więc doskonałym olejem kosmetycznym do ciała a w połączeniu z właściwościami antybakteryjnymi, nawet do higieny intymnej. W zależności od potrzeb, olej można używać bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do innych kosmetyków: do mydeł w płynie, szamponów, domowych kremów, past do zębów. W Afryce wciąż bardzo popularne są specjalnie przygotowane patyczki z drzewa neem (wyglądem przypominające płaskie patyczki do lodów), których używa się do czyszczenia zębów przez rozgryzanie i żucie - rano i wieczorem. Dzięki temu nie tylko zachowuje się prawidłową higienę jamy ustnej ale również wspaniale wybiela zęby. UWAGA: Naturalny, organiczny olej neem zastyga w temperaturze poniżej 23°C

Parametry produktu:
Skład: olej neem 100%
Nazwa INCI: Azadirachta Indica Seed Oil
Opakowanie: szkło
Rozmiary: 80x60x20mm
Waga netto: 150 gram
Waga brutto: 158 gram
Uwagi: Kosmetyk jest w 100% produktem naturalnym wytwarzanym ręcznie - nie występuje w nim powtarzalność serii - mydła mogą różnić się teksturą.

Kategorie
Oleje

Składniki
Olej neem

Zastosowanie
Antybakteryjne
Dla sportowców
Grzybica
Nieprzyjemny zapach skóry
Skóra problemtyczna
Stawy, reumatyzm
Zwiększona potliwość
Produkt chwilowo niedostępny
Cena z VAT 23%:
1 - 5 szt.:38,00 zł
6 - 9 szt.:36,00 zł
10 - 29 szt.:34,00 zł
Od 30 szt.:30,00 zł
Cena netto:
1 - 5 szt.:30,89 zł
6 - 9 szt.:29,27 zł
10 - 29 szt.:27,64 zł
Od 30 szt.:24,39 zł
Produkt aktualnie niedostępny.